Opštinski tim BP: Nema izjavljivanja saučešća, organizovanja svadbi, obavezna dezinfekcija javnih površina
Bijelo Polje

Opštinski tim BP: Nema izjavljivanja saučešća, organizovanja svadbi, obavezna dezinfekcija javnih površina

Opštinski tim Bijelog Polja za zaštitu i spašavanje na elektronskoj sjednici održanoj danas, a povodom pogoršavanja epidemiološke situacije u Bijelom Polju, donijelo je nove zaključke na osnovu privremenih mjera NKT-a i instrukcija Instituta za javno zdravlje.

Kako je odlučeno na sjednici zabranjeno je izjavljivanje saučešća u svim gradskim i seoskim kapelama i galzuhanama na teritoriji opštine Bijelo Polje.

"U kapelama i galzuhanama mogu biti prisutni samo članovi uže porodice zabranjeno je prisustvo drugih lica. Sahrana u užem krugu porodice", saopšteno je.

 Zabranjeno je organizovanje i proslava svadbi, javnih priredbi, sportskih, političkih, kulturno-umjetnički i privatnih skupova, a odlaže se organizovanje seminara i konferencija.

"Nalaže se pooštravanje mjera kontrole ulaska i prisustva u gradskoj tržnici „Bazar“ i to na način što će se obezbijediti: - 1 ulaz i 1 izlaz; - obavezna dezinfekcija ruku prilikom ulaska; - kupci i prodavci su obavezni nositi zaštitne maske; - shodno površini objekta ograničiti broj prisutnih lica; - držanje fizičke distance od 2m i poštovanje ostalih propisanih privremenih mjera NKT-a. Zadužuje se D.O.O "Komunalno Lim“ da sprovede navedene mjere", odlučeno je na sjednici Opštinskog tima.

Osim toga,Služba zaštite i spašavanja treba da napravi Operativni plan dezinfekcije javnih površina uz prioritetno vršenje dezinfekcije sledećih površina: Gradski trg, Gradski park i Park pjesnika, ulica Slobode, krug Dom zdravlja, krug Opšte bolnice, krug Doma starih, krug Zatvora, površinu ispred Centra bezbjednosti Bijelo Polje.

Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i saobraćaj zadužen je da vrši nadzor nad realizacijom plana dezinfekcije javnih površina.

Osim toga, odlučeno je da Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i saobraćaj pooštri primjenu higijensko - epidemioloških mjera u lamelama stambenih zgrada. 

Podsjećamo, u Bijelom Polju trenutno je 10 osoba oboljelo od koronavirusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.