Čelebić novi predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije
Zoran Čelebić

Umjesto Zekovića

Čelebić novi predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije

Advokat Zoran Čelebić novi je predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

To je odlučeno na redovnoj sjednici Savjeta.

"Na lični zahtjev Savjet je razriješio Aleksandra Sašu Zekovića sa funkcije predsjednika Savjeta i imenovao advokata Zorana Čelebića, člana Savjeta ispred Advokatske komore Crne Gore, za novog predsjednika", navodi se u saopštenju.

Na Sjednici su razmotreni predmeti u radu, pristigli odgovori Uprave policije, kao i izjašnjenja građana.  

Razmotreno je obraćanje udruženja "Roditelji" koje je od Savjeta zatražilo da provjeri informaciju iz medija vezano za ubacivanje suzavca u salu u kojoj se održavao trening djece.

"Obraćanje ove NVO je dostavljeno Upravi policije na izjašnjenje, a Savjet je ostvario uvid u službenu dokumentaciju Centra bezbjednosti Budva, koja uključuje prikupljene zapisnike obavještenja prikupljena od građana.  O slučaju je diskutovano i na sjednici u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i predstavnika civilnog društva gdje je zatraženo da se u vezi sa zahtjevom ove NVO Uprava policije dodatno i javno oglasi što je od strane iste i urađeno", navodi se u saopštenju.

Na sjednici su analizirani i pristigli odgovori iz državnih tužilaštava.

Usvojen je plan rada Kontakt centra i program rada Savjeta do kraja tekuće godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.