Fudbaleri Liverpula novi šampioni Premijer lige
Foto: EPA/EFE

Nakon 30 godina čekanja

Fudbaleri Liverpula novi šampioni Premijer lige

Fudbaleri Liverpula od večeras su i zvanično novi šampioni Premijer lige, pošto je njihov prvi pratilac Mančester siti izgubio od Čelsija.

Siti je izgubio od Čelsija u gostima sa 2:1, pa je Liverpul i matematički osvojio titulu, prvu posle 30 godina čekanja.

"Crveni" sa Enfilda imaju 86 bodova, a sada već bivši šampion 23 boda manje. Čelsi je četvrti sa 54 osvojena boda, odnosno ima pet bodova više od Mančester junajteda.

Kristijan Pulišić je u 36. minutu donio prednost Čelsiju posle kontranapada i očajne odbrane Sitija, a na 1:1 izjednačio je Kevin de Brujne sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 55. minutu.

U uzbudljivom drugom poluvremenu viđeno je nekoliko dobrih prilika, Rahim Sterlig je pogodio stativu, a najuzbudljivije je bilo u 78. minutu.

Minut ranije Fernandinjo je rukom sklonio loptu sa gol linije, sudija je nakon što je pogledao snimak pokazao igraču Sitija crveni karton i dosudio penal za domaći tim.

Loptu je uzeo Vilijan i pogodio za 2:1, za slavlje svog tima, ali i navijača Liverpula.

Liverpul je poslednju titulu osvojio u sezoni 1989/90. kada je tim sa klupe predvodio Keni Dalgliš.

Od tada, najbliži prvom trofeju u Premijer ligi "redsi" su bili prošle sezone kada je ekipa Jirgena Klopa sakupila nevjerovatnih 97 bodova, ali je Siti Pepa Gvardiole osvojio bod više.

Ove sezone, Liverpul je bio premca u Premijer ligi, a tromjesečna pauza u prvenstvu zbog pandemije korona virusa samo je odložila slavlje "redsa".

Priliku da potvrdi svoju dominaciju, Liverpul će da ima u narednom kolu upravo protiv Mančester sitija, prenosi Beta.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.