U Sjevernoj Makedoniji tri nove žrtve, 163 nova slučaja zaraze koronavirusom
Ilustracija

U bolnicama 425 pacijenata, 7 na respiratorima

U Sjevernoj Makedoniji tri nove žrtve, 163 nova slučaja zaraze koronavirusom

Još tri osobe sa koronavirusom i registrovana su 163 nova slučaja te zaraze u Sjevernoj Makedoniji, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na "Fejsbuku" napisao da je ukupan broj umrlih od bolesti kovid 19 porastao na 268, a broj dijagnostikovanih slučajeva od početka epidemije na 5.758, prenosi Beta.

Filipče je prethodno na onlajn konferenciji za novinare rekao da je broj novozaraženih sličan jučerašnjem i da je u prethodnih pet šest dana faktor prenošenja zaraze ispod jedan, na osnovu čega očekuje smanjenje broja zaraženih tokom ljeta.

Istovremeno, istakao je, zdravstveni sistem se priprema za mogući jesenji talas koji može da bude veći izazov od prvog i drugog talasa širenja zaraze (prvi i drugi pik prema SZO).

Prema najnovijim podacima koje je objavio Fillipče, takozvanih aktivnih slučajeva ima 3.284, u bolnicama je 425 pacijenata, od kojih je sedam na respiratorima.

Institut za javno zdravlje Sjeverne Makedonije registrovao je danas još 40 pacijenta koji su ozdravili, čime je broj izliječenih povećan na 2.206, naveo je ministar Filipče.

U prethodna 24 sata urađena su 1.074 testa na prisustvo korona virusa, a od početka epidemije u Sjevernoj Makedoniji ukupno 56.809.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.