Evo kako da se riješite naslaga na stomaku: Jutarnju šolju kafe zamijenite čajem
Ilustracija

Zeleni čaj koristan za metabolizam i upravljanje tjelesnom težinom

Evo kako da se riješite naslaga na stomaku: Jutarnju šolju kafe zamijenite čajem

Mnogi žele da se riješe naslaga na stomaku, a čaj bi mogao da bude odgovor. Ako je vjerovati nutricionistkinji dr Naomi Njuman-Beinart, dovoljno je jutarnju šolju kafe zamijeniti čajem kako bi se ubrzao proces mršavljenja.

"Ako se želite da se riješite sala, zeleni čaj trebalo bi da postane vaš omiljeni napitak. Istraživanja su pokazala da je vrlo koristan za metabolizam i upravljanje tjelesnom težinom”, pojasnila je doktorka za "Daily Star".

Dr Njuman-Beinart svoju tvrdnju potkrepljuje istraživanjem sprovedenim među 35 gojaznih muškaraca i žena.

"Oni koji su pili četiri šolje zelenog čaja svakodnevno tokom dva mjeseca, izgubili su znatno više na težini od onih koji su konzumirali placebo", dodaje.

Ako brinete zbog kofeina, nema potrebe. Šolja zelenog čaja sadrži 30 do 50 mg kofeina, dok je u jednom espresu oko 63 mg.

Dodatni bonus je što ćete se riješiti i suvišnih kalorija.

"Osobe koje ne piju crnu kafu, šoljom tog toplog napitka često unose šećer i mlijeko u organizam, a to se broji", podsjetila je.

Kafa s punomasnim mlijekom sadrži oko 168 kalorija, a kapućino 165, piše index.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.