Opština Rožaje

Husović kazao da vjeruju institucijama

"Situacija u Rožajama kritična, disciplina građana ključ ka rješenju epidemiološke krize"

Nove mjere Nacionalnog koordinacionog tijela značajno su uticale na svakodnevne aktivnosti građana Rožaja. Iako nijesu bili posebno raspoloženi da govore o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji saglasni su da uz praćenje preporuka nadležnih nema razloga za strah.

S druge strane, iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje poručuju da je situacija zabrinjavajuća, ali da čine sve kako bi sačuvali zdravlje i živote ljudi. Zaključuju i da će kolektivna disciplina biti ključna na putu prevazilaženja novonastalih okolnosti.

 

Porast broja zaraženih korona virusom promijenio je način života građana Rožaja odmah nakon što su se njihove svakodnevne aktivnosti vratile u normalu sa proglašenjem kraja epidemije. Zanatske radnje i ugostiteljski objekti su skoro prazni, a za istim stolom mogu sjedeti isključivo dvije osobe.

Džuma namaz koji svakog petka okuplja na stotine vjernika danas se nije klanjao u džamijama. I drugi obredi se od dana uvođenja novih privremenih mjera zaštite ne obavljaju u vjerskim objektima.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje prati epidemiološku situaciju iz sata u sat. Svi nosioci aktivnosti imaju isti zadatak-da sačuvaju, kako kažu, zdravlje i živote građana. Zabrinuti su zbog porasta broja zaraženih ali vjeruju u efikasnost nadležnih institucija i brzo prevazilaženje novonastalog zdravstvenog izazova. Poručuju i da će na tom puti biti najvažnija disciplina građana.

“Trenutna epidemiološka situacija u Rožajama je zabrinjavajuća. Nastojimo da odradimo sve ono što je neophodno da bismo sačuvali zdravlje građana. Optimista sa, možemo da odradimo to zajednički jer bez saradnje nećemo moži da izađemo iz ove krize”, kazao je za TVCG Rahman Husović, predsjednik Opštine Rožaje. 

Još jednom je upućen apel građanima da poštuju mjere zaštite.

“Preporučujem prijateljski, rodbinski, komšijski, i kao čovjek koji na neki način razmišlja o svakoj porodici da se pridržavamo mjera, posebno nošenja maske...sjedeti kod kuće”, navodi Husović.

Građani su takođe saglasni da treba poštovati mjere NKT-a.

Inspektori zdravstveno sanitarne inspekcije, pripadnici Odjeljenja bezbjednosti i Komunalne policije su na terenu kako bi vršili kontrolu nad sprovođenjem mjera. Nadzor je pojačan i na granicama dok su svi alternativni granični prelazi prema susjednim zemljama zatvoreni.

Paralelno se vrši dezinfekcija glavnih ulica i unutrašnjosti javnih objekata.

Izvor: RTCG/TVCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.