Ambasadori EU odobrili Crnoj Gori otvaranje Poglavlja 8
Ilustracija

Potvrđeno u Briselu

Ambasadori EU odobrili Crnoj Gori otvaranje Poglavlja 8

Stalni ambasadori zemalja članica EU u Briselu potvrdili su odluku o otvaranju poglavlja 8 – Konkurencija sa Crnom Gorom, saznaje dopisnik TVCG u Briselu.

Međuvladina konferencija EU – CG na kojoj bi poglavlje i zvanično trebalo da bude otvoreno biće održana u utorak 30. juna na nivou ambasadora.

Prethodno su se predstavnici 27 zemalja članica u Radnoj grupi Savjeta EU za proširenje (COELA) u utorak pozitivno izjasnili o otvaranju posljednjeg pregovarackog poglavlja sa Crnom Gorom.

Odluka o otvaranju pregovarackog poglavlja 8 sa Crnom Gorom donesena je tokom posljednje nedjelje hrvatskog predsjedavanja Savjetom EU, koje će od 1. jula preuzeti Njemačka.

Poglavlje 8, Konkurencija je jedno od najzahtjevnijih pregovaračkih poglavlja koje se uvijek otvara i zatvara među posljednjima, navedeno je na zvaničnom sajtu Kancelarije za evropske integracije Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.