Građani svih gradova da bace oko na mjere koje su uvedene u Rožajama i B. Polju i da počnu da ih primjenjuju
Nebojša Kavarić

Kavarić apelovao

Građani svih gradova da bace oko na mjere koje su uvedene u Rožajama i B. Polju i da počnu da ih primjenjuju

Podaci pokazuju da je dinamika i broj onih koji su sumnjivi da su inficirani koronavirusom i onih koje smo uputili na testiranje sada veći za polovinu u odnosu na početak epidemije, saopštio je direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić.

On je kazao da je iznenađen činjenicom da su stariji građani u domove zdravlja ovih dana dolazili samo da bi izmjerili pritisak, kao da se ništa neuobičajeno ne dešava.

"Kao da ništa nijesu čuli. Ima nervoze, kao da smo mi krivi u zdravstvenom sistemu što se virus opet pojavio. Nama je najmanje drago što se to pojavilo. Od građana ne očekujemo da se ponašaju profesionalno, ali očekujem da se ponašaju odgovorno", rekao je Kavarić u Jutarnjem programu Javnog servisa. 

Iznio je i indikativne uporedne podatke za prve dvije nedjelje kad se epidemija pojavila, u odnosu na prve dvije nedjelje ponovnog javljanja virusa.

"U odnosu na prvu nedjelju prve pojave epidemije, u domove zdravlja Podgorica je ušlo za to vrijeme nešto manje od 5.000 ljudi. Sadašnja situacija je da je za prve dvije nedjelje ponovne opasnosti ušlo preko 14.000 ljudi. Na nivou Crne Gore, u prve dvije nedjelje ušlo je oko 15.000 ljudi, sada već je ušlo preko 40.000 ljudi", rekao je Kavarić.

Zabrinjavaju i podaci Covid centara u Tološima i na Zlatici.

"Veći je dolazak sumnjivih na infekciju u odnosu na prve dvije nedjelje skoro preko 30 posto. I dinamika i broj ubjedljivo govore, sumnjivih i onih koje smo uputili na testiranje, veći je skoro za polovinu u odnosu na prvi put", kazao je Kavarić.

Kaže da je juče zabilježen osjetan pad broja dolazaka u domove zdravlja - sa 3.500 na nešto ispod 3.000. 

"Apelujem na građane svih gradova da bace oko na mjere koje su uvedene u Rožajama i Bijelom Polju, i da počnu da ih primjernjuju i u Podgorici i u ostalim gradovima. Zdravlje je prioritet", poručio je Kavarić.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.