Donacija Opštine Tivat 'Kakarickoj gori' za opremanje prostorije za radno-okupacionu terapiju

Donacija Opštine Tivat 'Kakarickoj gori' za opremanje prostorije za radno-okupacionu terapiju

Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga, a Opština Tivat je ovim povodom uputila donaciju na adresu JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Kakaricka gora.

Ovo je rezultat dugogodišnje saradnje i Memoranduma o saradnji, koji je Opština Tivat potpisala sa pomenutom javnom ustanovom. Donacija opštine Tivat usmjerena je na opremanja prostorije za radno-okupacionu terapiju, saopšteno je.

Opština Tivat je, navodi se, bila partner u izgradnji ženskog paviljona u okviru ove ustanove, a sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja mr.Darka Ognjanović, saradnica na projektu. Upravo zato, odlučeno je da se pomogne opremanje ovog dijela ustanove.

"Na ovaj način će se omogućiti nove aktivnosti u sprovođenju radno-okupacione terapije, a korisnicima ustanove će biti pružena mogućnost da steknu nove vještine, te da nauče obavljati poslove koji će im koristiti po završetku tretmana. Opština Tivat je prva u Crnoj Gori, donijela odluku o sufinansiranju tretmana rehabilitacije za korisnike psihoaktivnih supstanci, sa teritorije tivatske opštine. ", kaže se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.