Blagota Mitrić osniva partiju: Na izborima se mijenja vlast, ne jalovim pregovorima poslije kojih na scenu stupa policija
Mitrić

Pokret za pravnu državu Crnu Goru

Blagota Mitrić osniva partiju: Na izborima se mijenja vlast, ne jalovim pregovorima poslije kojih na scenu stupa policija

Profesor doktor Blagota Baćo Mitrić osniva Pokret za pravnu državu Crnu Goru. On se nada da će stići i do izbora, a povod je, kako je istakao, protivustavno otimanje vlasti golom silom, prvo političkom, a onda i fizičkom. Mitrić je objavio i deset načela Pokreta za pravnu državu Crnu Goru, piše Dan.

"Da čuva i sačuva ustavnost i zakonitost i građanski mir; da njen put bude prema Balkanu, Evropi i svijetu; da izradi i primijeni svoje najbolje pravne, političke, ekonomske i dr. razvojne programe i da prepozna svoje najbolje pregaoce i stvaraoce; da uvijek brodi po svom demokratskom i civilizacijskom kodu i hodu i da vodi bespoštednu borbu za bolji život svih svojih građana; da u svim protivpravnim radnjama od strane bilo koga pokaže i dokaže snagu svojih državnih institucija; da bude građanska država svim svojim državnim bićem; da izgrađuje, poštuje i čuva svoje državno čojstvo i junaštvo; da skladno tome donese ustavna rješenja za manjinske narode u skladu sa evropskim standardima; da se na svakim izborima za osvajanje demokratske vlasti njeni akteri prepoznaju po znanju i poštenju, kulturi i dostojanstvu i da se bez izuzetka poštuje i čuva ustavna većinska volja njenih građanau izboru svoje vlasti, lokalne i državne. U protivnom, uzaludni će nam biti svi budući izborii sve buduće vlasti", objavio je Mitrić na svom fejsbuk profilu.

On je dodao da je za Pokret angažovan jedan od najboljih advokata trenutno,Velibor Marković,kao nezavisna i nestranačka ličnost, u svojstvu stručnog konsultanta, kao i jedan od najboljih novinara, Marko Novaković, kao budući portparol Pokreta, i jedan vanserijski sportista Nikšića i Crne Gore,Svetozar Bulatović.

"Svi smo svjesni da je svaki početak težak, ali i da pregaocu Bog pomaže. Na izborima se mijenja vlast, a ne nikakvim pregovorima jalovim, poslije kojih na scenu stupa policija i ona ustanovljava i priznaje „novu“ vlast, a onda pljušte krivične prijave! Eto, otuda na političkoj sceni Crne Gore i Pokret za pravnu državu Crnu Goru, pa dokle izguramo…A hoćemo, ako bog da", poručio je Mitrić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.