Lekić: Đukanović okružen laskavcima, da čuje glas naroda
Sa pres konferencije

Lekić: Đukanović okružen laskavcima, da čuje glas naroda

Danas je u Podgorici održana zajednička pres-konferencija Demokrata, Demosa, pokreta Nova ljevica, Društva za istraživanje politike i političke teorije i Radenka Lacmanovića, borca za ljudska prava.

Aleksa Bečić i Miodrag Lekić ocijenili su  da je riječ o uvođenju otvorene diktature u Crnoj Gori u posljednjih nekoliko dana.

Bečić je kazao da je javnost imala priliku da vidi suspenziju Ustava, zakona, slobode i prava kretanja, prava na rad, jednom riječju pravnog poretka u Crnoj Gori.

"Vidjeli ste da parapolicijske i kriminalne strukture ne samo da rukovode Opštinom Budva, već su juče krenuli da fizički zlostavljaju, brutalno tuku nedužne građane, bacaju opasna hemijska sredstva na starije ljude, žene, djecu“, kazao je Bečić.

On je kazao da su građani imali priliku da vide da je u Nikšiću predsjednik OO Demokrata Marko Mitrović, zadobio teške tjelesne povrede u vidu pucanja bubne opne, da su pripadnici policije napali Moma Koprivicu koji nije pružao nikakav otpor.

"Vidjeli ste sve što ne priliči zemlji članici NATO-a, kandidatu za članstvo u EU i sve ono što ne priliči civilizaciji i demokratiji 21. vijeka", kazao je Bečić.

"Hapsite čovjeka koji je preporodio i moralno, i ekonomski, i investiciono Budvu, gospodina (Dragana) Krapovića, zato što se bori za zaštitu člana 2.Ustava, da oni koji su pljačkali Budvu nikada više ne budu u prilici da to isto urade. Zaista, mislim da se u Crnoj Gori ulazi u jednu crvenu zonu, i to zahvaljujući aktuelnom režimu“, kazao je on.

Bečić je najavio "nenasilne, moderne i inovativne metode demokratske borbe i dodao da su za prethodnih mjesec i po dana zahvaljujući takvim metodama izvojevali više političkih pobjeda i DPS je zadobio više političkih poraza.".

"Uvijek nenasilno, uvijek demokratski, inovativno, uvijek sa nekom novom idejom na način na koji smo dužni da odbranimo član 2 Ustava Crne Gore. Jer u Budvi se brani Crna Gora, u Budvi se brani Ustav Crne Gore, u Budvi se brani izborna volja građana", kazao je lider Demokrata.

Miodrag Lekić, predsjednik Demosa, rekao je da su se okupili da pošalju poruku odbrane Crne Gore, demokratske Crne Gore, jedinstva zemlje i dodao da su obije vrijednosti ugrožene planiranim haosom koji se sada realizuje, i da su danas ključne riječi u Crnoj Gori „krađa“, „oduzimanje slobode“, „represija“. 

"Dakle, Crna Gora se bori za svoju državu, svoju slobodu i ona će u tome istrajati“, vjeruje Lekić.

Lekić je saopštio da od međunarodnog faktora ne očekuju da arbitrira u Crnoj Gori i dodao da je ono što s pravom traže – da ne dijele komplimente onima koji ugrožavaju demokratiju.

Lekić je pozvao predsjednika Crne Gore da izađe iz svojeg kabineta okružen laskavcima, da izađe iz studija zaljubljenih u njega novinara, te da čuje glas javnosti.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.