UP: Identifikovan jedan od odgovornih sa ubacivanje suzavca u salu za treninge
Suzavac u sali za treniranje, Foto: Screenshot

Djeca šokirana bježala na čist vazduh

UP: Identifikovan jedan od odgovornih sa ubacivanje suzavca u salu za treninge

Povodom jučerašnjih dešavanja u Budvi i brutalnog napada na policijske službenike , pojedine političke partije i organizatori radikalnih okupljanja pokušali su da obmanu građane Crne Gore i podvale policiji da su njeni pripadnici ubacili hemijska sredstva u objekat gdje su trenirala djeca - saopštila je Uprava policije.

 

Policija je sprovela kriminalističku obradu radi utvrđivanja identiteta odgovornih lica za ubacivanje hemjskog sredstva u sportsku salu u kojoj su trenirala djeca u Budvi tokom jučerašnjih incidenata.

Iz UP su istakli da su prikupljena obavještenja od više građana koji su bili očevici ovog događaja i da sadržaji zapisnika ukazuju na sumnju da je grupa lica prema kojima su, zbog narušavanja javnog reda i mira, upotrijebljena hemijska sredstva, vinovnici ovog čina.

"Naime, po kazivanju očevidaca čiji su zapisnici uzeti na ove okolnosti, ova grupa lica koja je učestvovala u izazivanju incidenata je podigla sa pločnika hemijsko sredstvo i ubacila ga kroz prozor sportske sale gdje se održavao trening za djecu", objasnili su u saopštenju.

Policijski službenici su identifikovali lice inicijala Z.L. kao jednog od odgovornih za ovaj čin, i dodali da je sa njegovim postupcima upoznat državni tužilac.

Preduzimaju se dalje mjere i radnje na identifikaciji eventualnih ostalih učesnika ovoga događaja.

"Lica koja su vinovnici ovoga događaja ne samo da su ugrozili zdravlje i bezbjednost djece, već su, kako se jedino može razumjeti, imali namjeru da izazovu paniku kod građana, te i da podstaknu nerede" zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.