Bugari pobjegli iz karantina u Italiji
Ilustracija

Bugari pobjegli iz karantina u Italiji

Grupa Bugara koja živi i radi u opštini Mondragone, blizu grada Caserta u južnoj Italiji, izašla je na ulicu da protestuju.

Oni su stavljeni u karantin zbog 50 slučajeva novozaraženih, odakle su neki od njih pobjegli.

Predsjednik regije Kampanja, Vinćenco di Luka, pozvao je u pomoć vojsku, izvještava agencija Ansa.

Uprkos na momente napetoj atmosferi na ovom protestu snage reda uspjele su da zavedu mir, a pobunjeni bugarski, većinom sezonski radnici na poljoprivrednim imanjima, su vraćeni u “crvenu zonu, koja je proglašena prije tri dana nakon što je otkriveno žarište zaraze kovidom 19.

Kako javlja agencija još juče 19 radnika pozitivnih na koronavirus premješteno u lokalnu bolnicu, a dio stanara u stambenom objektu poznatom pod imenom ”Ex Cirio”, je “nestao”, saopštava policija.

Riječ je uglavnom o sezonskim radnicima,od kojih mnogi nemaju uredne dokumente za boravak i rad u Italiji. Mnogi su pobjegli iz crvene zone -kako piše ANSA- da bi izbjegli policijsku kontrolu i eventualni gubitak posla.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.