Ljetnji vojni kamp uz poštovanje preporuka NKT

Ljetnji vojni kamp uz poštovanje preporuka NKT

Ljetnji vojni kamp počeo je uz poštovanje svih propisanih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kao i Instituta za javno zdravlje, saopteno je iz Ministarstva odbrane.

Ove godine 65 srednjoškolaca iz cijele Crne Gore u okviru petog Ljetnjeg vojnog kampa vojničkim životom živjeće dvije sedmice, a tom prilikom oprobaće se u topografiji, orijentiringu, sanitetskoj i alpinističkoj obuci, kao i u logorovanu tj. ishrani i preživljavanju u prirodi, kažu iz Ministarstva odbrane.

5004306232621c5f21ceeo

Ministarstvo odbrane prethodno je organizovalo testiranje polaznika kampa na koronavirus, kako bi zbog novonastale situacije, bili sigurni da su djeca bezbjedna.

"Nakon što je utvrđeno da su negativni na COVID19 i uz prethodnu saglasnost roditelja koji su apsolutno podržali održavanje kampa, bez svečane ceremonije otvaranja, djeca su upućena u kasarnu 'Đuro Drašković' u Kolašinu. Polaznici će u tom gradu, kao i Pljevljima i Tivtu uglavnom boraviti na otvorenom, na vojnim poligonima i već pripremljenim i dezinfikovanim lokacijama", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Podsjećaju da je cilj kampa da se srednjoškolci oprobaju kao vojnici, da kroz aktivnosti i druženje razvijaju osjećaj solidarnosti i drugarstva, stiču znanja o ulozi i značaju Vojske Crne Gore u društvu i time jačaju interesovanje za vojni poziv. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.