Blizu milion eura u adaptaciju domova zdravlja u Podgorici
DZ Podgorica

Blizu milion eura u adaptaciju domova zdravlja u Podgorici

Vlada Crne Gore investiraće blizu 996 hiljada eura u adaptaciju domova zdravlja Stara Varoš i Nova Varoš u Podgorici, za koju su ugovor potpisali Uprava javnih radova i preduzeće “IGP Fidija”, kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke.

Kako je saopšteno iz UJR, ugovoreni rok za završetak radova je pet mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, ukoliko ne dođe do promijenjenih okolnosti ili više sile.

"Projektom su u objektima obuhvaćeni betonski, armirački, zidarski, molersko-fasaderski i bravarski radovi, ugradnja bravarije i ventilacionog sistema, postavljanje izolacije u sanitarnim prostorijama. Između ostalog, predviđena je nabavka novog medicinskog inventara, hirurških i internističkih ležajeva, kompjutera, opreme za fizikalnu terapiju, kao i informativnog sadržaja na Brajevom pismu", saopšteno je.

Dom zdravlja Nova Varoš biće opremljen i sa dva EKG aparata, kardiotokografom za blizanačku trudnoću, autoklavom, ultrazvukom sa dvije sonde i sterilizatorom.

Iz UJR ističu da će realizacijom ovog projekta JZU Dom zdravlja Podgorica dobiće nov, moderan prostor za pružanje medicinskih usluga, prema najvišim zdravstvenim standardima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.