Carević: Mi ćemo dolaziti svako jutro na svoje radno mjesto, jer nam Ustav to garantuje
Foto: Pobjeda

U Budvi mirno, stižu predstavnici SDT-a

Carević: Mi ćemo dolaziti svako jutro na svoje radno mjesto, jer nam Ustav to garantuje

Policija i građani i jutros su ispred Opštine Budva, gdje je za sada situacija mirna. Očekuje se dolazak predstavnika Specijalnog državnog tužilaštva koji će izuzeti dokumentaciju. Opština je danas zatvorena za sve ostale. Smijenjeni predsjednik Marko Carević pošao je u tužilaštvo kako bi dao izjavu.

"S obzrom na to da je najavljena potreba izuzimanja dokumentacije, prostorijama opštine Budva mogu pristupiti samo predstavnici SDT koji su se najavili, kao i zaposleni koje isti uvedu u prostorije radi izuzimanja potrebnih materijala do završetka postupka", navodi se u obrazloženju aktuelnih čelnika Opštine.

U dokumentu se navodi da su zakazane konsultacije sa predsjednicima odborničkih klubova odgođene.

Kako javlja reporterka TVCG, Carević je i danas krenuo da uđe u zgradu Opštine, ali ga je policija zaustavila. Poručio je prisutnima da će svaki dan dolaziti na posao.

„Ovo je sve kršenje zakona. Mi poštujemo i SDT, ali se nadamo da neće biti tu do izbora. Mi ćemo dolaziti svako jutro na svoje radno mjesto, jer nam Ustav to garantuje“, kazao je Carević.

Obratio se građanima i poručio im da ne budu naivni.

„Ovo je prevara. Nadam se da ćemo dočekati da oni izađu odavde i da se mi vratimo na svoja radna mjesta“, kazao je Carević.

On je zatim otišao u tužilaštvo kako bi dao izjavu. 

On je imenom i prezimenom prozvao sve građane koje takođe krivi za stanje u Budvi.

„ Ko god misli da će suzavcima i represijom prekrajati volju građana, prevario se“, poručio je Radović.

Kako je najavljeno iz Opštine, kolegijum VD predsjednice Skupštine opštine, održaće se u subotu 27. maja u 10 sati.

Zbog nereda u Budvi juče je uhapšeno 17 osoba,a povrijeđen je jedan policajac. Takođe, na desetine građana lišeni su slobode u drugim gradovima. Oni su se okupili ispred centara bezbjednosti kako bi iskazali „Pobjeda protest“ zbog privođenja članova DF-a i Demokrata u Budvi.

Policija je juče u Budvi, bacila suzavac nakon što je građanima izdato upozorenje da se raziđu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.