Aktivnosti u toku

UP: Zbog izazivanja nereda u Nikšiću privedena dva lica, četiri policajca povrijeđena

Večeras se na Trgu Save Kovačevića bez prijavljenog i odborenog javnog okupljanja okupila grupa od oko 250 građana kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi, saopšteno je iz Uprave policije.

"Policija je okupljenim građanima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu na šta su se oni oglušili i u pravcu policije počeli da bacaju kamenice, staklene flaše i druge predmete upućujući im uvijedljive riječi", naveli su iz UP-a.

Kako su kazali, ovom prilikom su građani oštetili više službenih vozila Uprave policije a četiri službenika Uprave policije su povrijeđena u ovom incidentima.

"Policija je primjenila zakonska ovlašećnja i upotrijebila sredstva prinude – ručni sprej prema grupi lica nakon čega su građani nastavilisa napadima na policiju te je policija upotrijebila sredstva prinude  – hemijsko sredstvo i grupa je razbijena", kaže se u saopštenju.

Brzom i efikasnom reakcijom policije brzo je uspostavljen stabilna javni red i mir. 

"Policija intenzivno radi na identifikaciji svih lica koja su učestvovala u incidentima a za sada su dva lica privedena u službene prostorije radi preduzimanja dalji mjera i radnji. U toku su dalje policijsko – tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata", zaključuju iz UP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.