Dječiji parkovi i igrališta uskoro pod kamerama: Očuvanje imovine prioritet
Kamere u parkovima radi očuvanja imovine, Foto: PG Biro

Dječiji parkovi i igrališta uskoro pod kamerama: Očuvanje imovine prioritet

U cilju očuvanja imovine Glavnog grada, a shodno Zakonu o zaštiti lica i imovine na deset lokacija na teritoriji Podgorice biće postavljene kamere, navode iz Glavnog grada.

U saopštenju su objasnili da će pod video nadzorom u narednom periodu biti: Kraljev park, dvorac Petrovića u parku Kruševac, park Ivana Milutinovića, Centralni park na Pobrežju, Karađorđev park, Dječji park, igralište kod „Okova“ Starom aerodromu, igralište u Bloku 5  kod vrtića „Suncokrili“, igralište u Vučedolskoj ulici i igralište u Ulici Admirala Zmajevića na Starom aerodromu.

U toku su radovi na instalaciji i ugradnji tehničke opreme na navedenim lokacijama, a shodno Zakonu o zaštiti lica i imovine, sistemom video nadzora upravljaće Služba za zajedničke poslove Glavnog grada.

"Uslijed sve brojnijih primjera otuđenja i devastacije imovine Glavnog grada, posebno parkovskog mobilijara i dječijih igrališta, gradska uprava odlučila je da postavi video nadzor na pomenutim lokacijama. Uvođenje video nadzora doprinijeće očuvanju i zaštiti dječijih igrališta i parkova, ali i efikasnijem sankcionisanju onih koji ubuduće odluče da uništavaju imovinu Glavnog grada i svih građana Podgorice", poručili su iz Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.