SMCG: Današnji napad na novinara u Budvi nema opravdanje
Foto: Privatna arhiva

U Prijestonici turizma napadnut snimatelj TV Vijesti

SMCG: Današnji napad na novinara u Budvi nema opravdanje

Sindikat medija Crne Gore najoštrije osuđuje postupanje privatnog obezbjeđenja u zgradi Opštine Budva koje je jutros, kako navode, na grub način guralo snimatelja Televizije Vijesti Draga Matovića, dok je radio svoj posao, što je zabilježeno i na video-snimku.

Iz Sindikata apeluju na privatno obezbjeđenje, policiju i građane okupljene ispred zgrade Opštine Budva da, i pored tenzija, omoguće svim novinarima, snimateljima i foto-reporterima da rade svoj posao bez opasnosti da će proći kao kolega, navodi se u saopštenju. 

"SMCG razumije da su ispred opštinske zgrade u Budvi prisutne velike tenzije i da je rad svih, pa i privatnog obezbjeđenja i snimatelja u tim uslovima težak i izazovan ali za ovakvo postupanje nepoznatih pripadnika privatnog obezbjeđenja nema apsolutno nikakvog opravdanja jer je kolega Matović nosio kameru i na taj način se samoidentifikovao odnosno jasno je bilo da je on tu službeno i da radi posao u cilju informisanja javnosti", kaže se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.