Janović: Osnaživanje mladih stvara društveno odgovorne građane Crne Gore
Nikola Janović, Foto: Ministarstvo sporta i omladine

Ministar sporta i mladih otvorio prvu Nacionalnu konferenciju za mlade u Bijelom Polju

Janović: Osnaživanje mladih stvara društveno odgovorne građane Crne Gore

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je prilikom posjete opštini Bijelo Polje, otvorio prvu Nacionalnu konferenciju za mlade na sjeveru Crne Gore na temu: “Učešće mladih u donošenju odluka na lokalnom nivou”.

Pored ove konferencije održana je i diskusija na temu “Bezbjednost i zaštita djece i mladih na internetu” koja predstavlja dio uspješne kampanje koju sprovodi Ministarstvo sporta i mladih u saradnji sa još tri resora.

Janović je objasnio da Ministarstvo sporta i mladih od osnivanja njeguje otvoren i partnerski odnos sa mladima i organizacijama koje sprovode omladinsku politiku u različitim oblastima društvenog života, što je značajan pokazatelj spremnosti Vlade da osnažuje mlade doprinoseći na taj način stvaranju društveno odgovornih građana Crne Gore.

janovicbp

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

"Bitno je naglasiti da, kako nacionalne, tako i lokalne vlasti, u saradnji sa svim ostalim subjektima omladinske politike treba da ohrabruju i podstiču mlade ljude da se uključuju u proces kreiranja i sprovođenja politika za mlade, u skladu sa njihovim potrebama i razvojnim mogućnostima.”, istakao je ovom prilikom ministar sporta i mladih i dodao da je bolji položaj mladih u vrhu prioriteta navedenog resora što se i dokazalo kroz brojne aktivnosti koje su postignuti na tom polju.

"Novi Zakon o mladima, Program ostvarivanja javnog interesa u oblasti omladinske politike, Evropska omladinska kartica, promocija i unapređenje saradnje na regionalnom i međunarodnom nivou - RYCO kancelarija, Konkurs za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti društvene brige o mladima, omladinski servisi, kampanja “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu”, promocija školskog i dječijeg sporta su aktivnosti koje pokazuju spremnost Ministarstva da u kontinuitetu unapređuje kvalietet života mladih u Crnoj Gori", zaključio je Janović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.