Poručio nakon incidenta u Budvi

Veljović: Policija će energično odgovoriti na sve napade na policijske službenike

Policija će energično odgovoriti na sve napade na policijske službenike, kazao je direktor Uprave policije Veselin Veljović povodom incidenata u Budvi i povrijeđenih policijskih službenika.

Danas je u Budvi došlo do incidenata, nakon čega je uhapšeno 17 osoba. Kako je saopšteno iz Uprave polciije, u neredima je povrijeđen policajac.

Policija je bacila suzavac nakon što je građanima izdato upozorenje da se raziđu ispred zgrade Opštine Budva.

Suzavac je, kako se navodi, bačen i ispred zgrade Opštine Budva.

Građani su prethodno kamenovali stanicu policije.

Policija je blokirala puteve ka zgradi Opštine kako niko ne bi mogao da priđe.

Neredi su nastali pošto okupljeni narod nije dozvolio aktuelnom predsjedniku budvanske opštine Vladimiru Bulatoviću da napusti prostor oko Opštine.

Smijenjeni predsjednik Opštine Budva Marko Carević priveden je danas u Budvi.

Nakon današnjih nereda u toj opštini uhapšeni su smijenjeni predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović, odbornici Demokratskog fronta Đorđije Pribilović i Đorđije Vujović, odbornik Socijalističke narodne partije Krsto Rađenović i menadžer budvanske opštine Milo Božović.

"Policija nije upotrijebila hemijska sredstva na objekat u kojem su trenirala djeca", saopšteno je na zvaničnom Tviter nalogu crnogorske policije.

Kako se dalje navodi, policija ce preduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za ovaj gnusni čin ugrožavanja zdravlja i bezbjednosti djece.

Podsjetimo, Demokrate i dio bivšeg rukovodstva Budve je na društvenim mrežama objavio snimke na kojima se vidi da je u jednu sportsku halu bačen suzavac, te se vide i djeca koja bježe.

Naveli su i da su to uradili organi reda, koji poručuju da za to nijesu odgovorni, te da će utvrditi ko je počinilac.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.