DPS Budva: Odlazeći funkcioneri nervozni zbog aktivnosti tužilaštva
Opštinski odbor DPS, Budva

"U toku oduzimanje tri predmeta vezana za poslovanje Opštine"

DPS Budva: Odlazeći funkcioneri nervozni zbog aktivnosti tužilaštva

Opštinski odbor (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) u Budvi kazao je da je u toku postupak izuzimanja dokumentacije po tri različita predmeta koja se odnose na poslovanje opštine i to po specijalnom nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Istakli su da je ta okolnost, bacila novo svjetlo na činjenicu, da je prisutna povišena nervoza kod razriješenih funkcioner aOpštine Budva.

"Takođe, obaviještavamo javnost da ne postoji precizna evidencija dolaska zaposlenih na posao, niti elektronskim putem niti drugačije,  po jasnim protokolima. Očita je namjera vršilaca dužnosti da uvedu jasnu evidenciju dolaska na posao, sa preciznim protokolom iz domena zakona i propisa koji uređuju radne odnose. Očigledno je da bivša vlast nema evidenciju ko je sve na platnom spisku Opštine Budva. To ukazuje da postoji osnovana sumnja da je bivša vlast zapošljavala partijski, bez mjere i mimo zakona. Svjesni svog nerada u prethodnom periodu oni ponovo pokušavaju da zamijene teze i prikriju svoju neodgovornost i neznanje", izričiti su iz DPS-a.

U saopštenju su naveli da je takođe nestao djelovodnik za skupštinske službe što počinioca i nalogodavce ovog djela dovodi u sferu krivične odgovornosti.

Naglasili su da svi zaposleni u opštini, koji ne izvršavaju radne zadatke precizirane ugovorima o radu i djelu, doveli sebe u rizik disciplinske, ali i krivične odgovornosti, jer će evidentno nadležni biti u obavezi da podnesu i krivične prijave, zbog otuđenja skupštinske dokumentacije.

"Vjerujemo ipak da je ovo jedan od scenarija kojim bivši funkcioneri Opštine Budva pokušavaju, iz ličnih pobuda, da odlože trenutak suočavanja sa odgovornošću pred nadležnim institucijama, kojiim se evidentno primakao", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.