Marković: Ako ne bude razuma u Budvi država stvar može riješiti za 15 minuta

"Političko nasilje"

Marković: Ako ne bude razuma u Budvi država stvar može riješiti za 15 minuta

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je da su za stanje u Budvi odgovorni Demokrate i DF jer ne žele na demokratski način da predaju vlast većini koja je formirana.

Na pitanje o aktuelnoj situaciji u Budvi, Marković je kazao da to ne znači da je država slaba već tolerantna.

„Država trenutno daje šansu razumu u Budvi, a ukoliko ga ne bude država će stvar riješiti za 15 minuta“, poručio je premijer Marković i dodao da je tamo po srijedi političko nasilje.

Kazao je da odluka o promjeni vlasti u Budvi nije odluka DPS-a, već da je formirana nova odbornička većina te da odbornici koji su davali većinu Demokratama i DF-u jednostavno nijesu bili zadovoljni njima i željeli su da smijene vlast.

„Kada su davali većinu Demokratama i DF-u sve je bilo u redu. Kada ti isti odbornici daju većinu DPS-u, onda je to korupcija i onda je to nezakonito. I onda želite na silu da zadržite vlast. To znači kada bi oni bili na vlasti na lokalnom i na državnom nivou – nikada više sa nje ne bi otišli. Vjerujem da bi predložili da se mijenjaju zakoni i da nema izbora. Jer je dovoljno što su oni na vlasti. Prema tome zakon mora biti jednak za sve“, kazao je  Marković kazao je predsjednik Vlade odgovarajući na novinarska pitanja nakon Premijerskog sata.

On je kritikovao odnos komunalaca, vatrogasaca i neovlašćenih građana u Budvi prema odbornicima nove većine na koje su maltretirali i istjerivali.

„Kad su oni ušli tamo uveli su komunalce, vatrogasce, neovlašćene građane... To je bilo u redu, a sada je problem što aktuelna vlast traži asisteniciju policije da im se obezbijedi normalan rad“, rekao je premijer Marković i istakao da će u Budvi važiti zakoni ove države.

Kazao je da je nova lokalna vlast morala provjeriti da li je nešto iz opštinskih prostorija otuđeno, te da li je dokumentacija sačuvana.

„O tome odlučuje lokalna vlast, ne odlučuje Predsjednik države i predsjednik Vlade“.
 


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.