Običan dan austrijskog predsjednika: U tramvaju sa maskom, poštuje mjere i štedi novac poreskih obveznika
Aleksander Fan der Belen, foto: Facebook

Običan dan austrijskog predsjednika: U tramvaju sa maskom, poštuje mjere i štedi novac poreskih obveznika

Jedna od stvari po kojima je austrijski predsjednik Aleksander Fan der Belen poznat jeste da često koristi javni prevoz, a prije nekoliko dana ponovo je fotografisan u tramvaju sa maskom na licu.

„Na putu tramvajem u posjetu naučnom centru Complexity Science Hub u Beču“, navodi se u objavi na službenom Fejsbuk nalogu austrijskog predsjednika.

Uprkos tome što je predsjednik, Fan der Belen često koristi javni prevoz da putuje po austrijskoj prijestonici.

Osim što štedi novac poreskih obveznika, Fan der Belen takođe je noseći masku na licu pokazao da poštuje mjere protiv širenja koronavirusa i time dao pozitivan primjer građanima Austrije.

U Austriji je, u poslednja 24 sata, registrovan 41 slučaj nove zaraze koronavirusom. Od tog broja 15 je zabilježeno u Beču, a 11 slučajeva ima i pokrajina Gornja Austrija. Šest slučajeva ima Donja Austrija, tri Koruška i po dva Burgenland, Salcburg i Štajerska.

Od izbijanja epidemije u Austriji krajem februara oboljelo je 17.449 lica, a 16.282 je izliječeno, prenosi RTS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.