Slovenija uklanja CG sa liste epidemioloških bezbjednih zemalja, za ulazak potreban negativan test
ilustracija

Slovenija uklanja CG sa liste epidemioloških bezbjednih zemalja, za ulazak potreban negativan test

Slovenija od sjutra uklanja Crnu Goru i Luksemburg sa liste Kovid19 bezbjednih zemalja, najavljeno je danas iz tamošnje vlade.

To znači da građani sa prebivalištem u Crnoj Gori, koja je sada na tzv. "žutoj listi", moraju imati negativan test na koronavirus (ne stariji od 72 sata) za ulazak u Sloveniju, prenosi portal Pobjede.

U Sloveniji je danas zabilježeno sedam novih slučajeva korona virusa od 1.222 testiranih, saopštila je danas slovenačka vlada.

Nakon što je 13 pozitivnih slučajeva zabilježeno u ponedeljak u Sloveniji, što je rekordan broj posle 24. aprila, broj zaraženih je u skladu sa brojem novozaraženih posljednjih sedmica, prenio je STA.

Prethodnog dana nije bilo novih smrtnih slučajeva, tako da ukupan broj preminulih i dalje iznosi 111.

Crna Gora trenutno ima 59 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na "crvenu listu" dodate su Albanija i Portugal, a iz tih zemalja za ulazak u Sloveniju neophodan je 14-dnevni karantin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.