U Meksiku rođene trojke sa koronavirusom, roditelji negativni
Ilustracija

Slučaj "nečuven" i "veoma relevantan naučni podvig"

U Meksiku rođene trojke sa koronavirusom, roditelji negativni

Prevremeno rođene trojke u Meksiku imale su pozitivne rezultate na testu za COVID-19, iako oba roditelja nemaju bolest, izjavio je zdravstveni sekretar ove države Potosi.

Zdravstvene vlasti kažu da je slučaj "nečuven" i "veoma relevantan naučni podvig." Sada se istražuje nekoliko potencijalnih izvora zaraze kao što je majčino mlijeko.

"Od kada imamo negativne rezultate PCR testova obavljenih na oba roditelja, slučaj je još važniji, ne samo za istragu koju rade naši ljekari u državi, već i za svjetska istraživanja o ponašanju samog virusa", rekla je Potosova ministarka zdravlja Monika Liliana Rangel Martinez.

Prevremeno rođene trojke su došle na svijet u centralnoj bolnici" Ignacio Morones Prieto" i  u stabilnom su stanje. Vlasti kažu da je jedna od beba razvila respiratornu infekciju, ali „dobro reaguje na antibiotike“. Njihova majka se takođe oporavlja u bolnici, prenosi CNN.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.