U RS-u još 44 osobe pozitivne na koronavirus

U RS-u još 44 osobe pozitivne na koronavirus

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 421 laboratorijskog uzorka, a novi koronavirus potvrđen je kod 44 osobe, prenosi Anadolija.

Radi se o 24 muških i 20 ženskih osoba, od kojih je 16 mlađe, 24 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, šest osoba je iz Teslića, pet iz Srpca, po četiri iz Banja Luke i Prijedora, po tri iz Bratunca, Kozarske Dubice i Ljubinja, po dvoje iz Zvornika, Pala, Doboja, Milića i po jedna iz Kostajnice, Vukosavlja, Modriče, Bijeljine, Kneževa, Mrkonjić Grada, Rogatice i Laktaša.

Do sada je u RS-u potvrđeno 1.975 slučajeva koronavirusa, a ukupno je umrla 121 osoba kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus.

U RS-u od virusa oporavilo se 1.281 osoba, a ukupno je testirano 34.969 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 111, u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a 44, te u opštim bolnicama 67.

Ukupni broj ispitanika pozitivan na SARS-CoV-2 s blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u izolovanim objektima bio je 170.

Trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 1.768 osoba, a 36.274 osobe je završilo nadzor.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.