Demokrate: Policajci ispred zgrade Opštine Budva nemaju identifikacione pločice
Foto: RTV Budva

Savjet da se odredi prema takvom postupanju

Demokrate: Policajci ispred zgrade Opštine Budva nemaju identifikacione pločice

Aktivnosti službenika Uprave policije jutros u Budvi predstavljaju klasično kršenje ljudskih prava i sloboda i zloupotrebu ovlašćena, navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz ove partije zahtijevaju od Savjeta za građansku kontrolu rada policije da se odmah odredi prema ovakvom postupanju, "a naročito u odnosu na činjenice da policajci ispred zgrade Opštine Budva nemaju identifikacione pločice, da nisu pokazali validan dokument za svoju akciju niti spisak koji je verifikovao neki nadležni organ".

"Dakle, na djelu je eklatantan primjer zloupotrebe ovlašćenja i instrumentalizacija Uprave policije za potrebe ostvarivanja političkih ciljeva DPS-a. Službenici Uprave policije nemaju pravo da spriječavaju rad lokalnih funkcionera, odbornika, službenika, namještenika i drugih zaposlenih u Opštini Budva, a naročito ne ako tu zabranu sprovode bez ikakvog zvaničnog dokumenta i prikrivajući svoj identitet od građana", kazale su Demokrate.

Odbornik Demokrata u SO Budva Dragan Krapović odmah je uputio obavještenje Upravi policije o činjenici da njemu i većem broju zaposlenih nije dozvoljen rad, odnosno obavljanje radnih dužnosti, što je zakonsko pravo i obaveza.

"Takođe, veoma je važno utvrditi kako službenici Uprave policije postupaju po neverifikovanim dokumentima dostavljenim od strane lica koja predstavljaju privatno obezbijeđenje, angažovano od strane nelegalne i neligitimne vlasti. Dakle, privatno obezbjeđenje izdaje naloge policiji i komanduje policijom. Savjet za građansku kontrolu rada policije dužan je da odmah, javno i jasno saopšti da li službenici policije navedenim primjerima ponašanja krše zakon i pravila policijske struke", saopštile su Demokrate.

-
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.