Mandić pušten kući iako mu je član porodice zaražen koronom
Damir Mandić

Mandić pušten kući iako mu je član porodice zaražen koronom

Nadležni iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija odobrili su slobodne dane za zatvorenika Damira Mandića, osuđenog za učešće u ubistvu urednika dnevnog lista Dan Duška Jovanovića, iako im je, kako nezvanično saznaje Dan iz više izvora, bilo poznato da je jedan njegov bliski srodnik pozitivan na virus korona.

“U prethodnom periodu, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, zatvorenicima koji za to ispunjavaju uslove odobravane su pogodnosti korišćenja vikenda u krugu uže porodice, korišćenje cijelog ili dijela godišnjeg odmora u krugu porodice i druge pogodnosti, a u tu grupu spada i zatvorenik D.M”, naveli su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u odgovoru na pitanje Dana.

Kako su dodali, u novonastaloj situaciji izazvanoj pojavom novih slučajeva korona virusa u državi, nadležni iz UIKS-a preduzeli su sve neophodne mjere, shodno preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Ministarstva zdravlja na zaštiti lica lišenih slobode i službenih lica, u cilju sprečavanja, unošenja i prenošenja korona virusa u zatvoru.

“S tim u vezi, sva lica koja su koristila neke od pogodnosti u trenutku registrovanja novih slučajeva KOVID-a 19 u našoj državi, kao i zatvorenici koji trenutno koriste neku od pogodnosti, prilikom povratka u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija smještaju se i biće smješteni u izolaciju i neće stupati u kontakt sa ostalim zatvorenicima u periodu od 14 dana. Navedena mjera primjenjuje se i u odnosu na sva navoprimljena lica”, ističu u UIKS-u.

Podgorički Viši sud odbio je nedavno kao neosnovanu molbu za uslovni otpust Damira Mandića. Odluku je donijelo vanraspravno vijeće kojim je predsjedavao predsjednik suda Boris Savić na ročištu održanom 29. maja. Kako nezvanično saznaje Dan, razlog za odbijanje molbe je negativna procjena bezbjednosti Uprave policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.