Uhapšen Paja Velimirović: U putničkoj torbi nosio pušku i dva pištolja
Mirko Velimirović

Kruševac

Uhapšen Paja Velimirović: U putničkoj torbi nosio pušku i dva pištolja

Mirko - Paja Velimirović uhapšen je u okolini Kruševca, nakon što su pripadnici Vojno bezbjednosne agencije Srbije (VBA) kod njega pronašli automatsku pušku i dva pištolja u putničkoj torbi.

Zbog krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, Velimirović je priveden nadležnom javnom tužiocu.

Blic prenosi da su p"ripadnici VBA uhapsili bivšeg potpredsjednika Ravnogorskog pokreta za Kosovo i Metohiju koji je u trenutku hapšenja kod sebe imao putnu torbu sa automatskom puškom i dva pištolja. Zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, imenovani je priveden nadležnom javnom tužiocu".

Velimirović je jedan od ključnih svjedoka Specijalnog tužilaštva u postupku "državni udar" u kom su dvojica lidera Demokratskog fronta i više srpskih i ruskih državljana nepravosnažno osuđeni zbog pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.