Mijatović i Đurašević ponovo uhapšeni zbog događaja u Budvi
Ilustracija

Po nalogu specijalnog državnog tužioca

Mijatović i Đurašević ponovo uhapšeni zbog događaja u Budvi

Načenik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva Aleksandar Mijatović, rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj u "Vodovodu i kanalizacije" Budva Igor Đurašević i još dva službenika Komunalne policije, uhapšeni su večeras po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, prenose Vijesti pozivajući se na neimenovane izvore.

Oni su prije četiri dana pušteni da se brane sa slobode nakon što im sudija za istragu nije odredio pritvor. Prethodno je specijalni tužilac nakon saslušanja odredio zadržavanje od 72 sata.

Iz Uprave policije ranije je saopšteno da se sumnja da je Mijatović izvršio krivično djelo što je kao službeno lice – javni funkcioner zloupotrijebio službena ovlašćenja tako što je 17. juna, dao nalog komunalnim policajcima da službenim vozilima koje koristi ova služba blokiraju saobraćajnicu na Jadranskom putu u Budvi i spriječe redovno odvijanje saobraćaja.

"Vijestima" je nezvanično rečeno da je proširena istraga povodom tog djela.

"U blokadi saobraćaja je osim pripadnika Komunalne policije sa službenim vozilom preduzeća "Vodovod i kanalizacija“ aktivno učestvovao i osumnjičeni I.Đ. čime su teže povrijedili prava građana na slobodno kretanje blokirajući putni pravac Budva – Tivat. Prilikom dolaska na pomenutu saobraćajnicu na službenim vozilima komunalne policije je korištena rotaciona – svjetlosna signalizacija, a nakon što su ostavili zaključana vozila komunalni policajci i I.Đ. su se udaljili, na koji način su blokirali putni pravac Budva –Tivat u dužem vremenskog intervalu i spriječili redovno odvijanje saobraćaja", saopšteno je tada iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.