Isplaćene subvencije za 907 proizvođača po hektaru ukupne vrijednosti 215 hiljada eura
Foto: MPRR

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja podršku kroz Agrobudžet 2020

Isplaćene subvencije za 907 proizvođača po hektaru ukupne vrijednosti 215 hiljada eura

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavilo je sa isplatom podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz mjere Agrobudžeta za 2020. godinu, koje se realizuju planiranom dinamikom.

"Danas je izvršena uplata 215.189 eura na račune 907 poljoprivrednih proizvođača koji su ostvarili podršku  kroz direktna plaćanja po hektaru u biljnoj proizvodnji za višegodišnje zasade pod voćem, maslinom, vinovom lozom, ljekovitim i aromatičnim biljem", navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu su istakli da kroz Javni poziv za dodjelu podrške po površini za direktna plaćanja za višegodišnje zasade a koji je trajao od 25. februara do 17. juna 2020. godine, ovi proizvođači su, nakon sprovedene terenske kontrole, ostvarili pravo na podršku koja je ove godine uvećana na 200 eura po hektaru prihvatljive površine.

Korisnici mlađi od 40 godina imali su pravo na dodatno plaćanje u iznosu do 10€/ha obradive površine. 

"Takođe, shodno uslovima javnog poziva, zahtjev za podršku se može podnijeti i u dodatnom roku (za zakašnjele zahtjeve), najkasnije do 17. jula 2020. godine, s tim da se u tim slučajevima smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja. Ministarstvo će, nakon obrade i ovih zahtjeva, nastaviti postepeno sa isplatom podrške koja bude odobrena", poručili su iz Ministarstva.
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.