Sud za prekršaje u Bijelom Polju novčano kaznio igumana Stamatovića
Iguman Nikolaj Stamatović

Sud za prekršaje u Bijelom Polju novčano kaznio igumana Stamatovića

Sud za prekršaje u Bijelom Polju novčano je kaznio igumana manastira Zlateš kod Tomaševa, Nikolaja Stamatovića zbog nezakonitog boravka na teritoriji Crne Gore.

"Zbog prekršaja iz čl.213.st.1.tač.10 u vezi čl.104.st.1 Zakona o strancima-nezakonito boravio na teritorji Crne Gore, sudija Ahmet Međedović je okrivljenom N.S (32) iz Kragujevca izrekao novčanu kaznu u iznosu od 150 eura i sudski paušal u iznosu od 30 eura", navodi se u saopštenju Suda.

Protiv okrivljenog je kako se dodaje, bio podnijet zahtjev zbog prekršaja iz čl.213.st1.tač.3. Zakona o strancima, ali je isti obustavljen jer ga sud nije mogao oglasiti krivim i kazniti zbog događaja zbog kojeg je već jednom novčano kažnjen nalogom Uprave policije.

Podsjećamo, policijski službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su 21. juna oko 20 sati i 40 minuta u mjestu Rakonje kontrolisali teretno motorno vozilo kojim je upravljao M.R. iz Bijelog Polja, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice koje kod sebe nije posjedovalo lična dokumenta.

"Bjelopoljska policija je ovo lice radi utvrđivanja identiteta dovela u službene prostorije Centra bezbjednosti Bijelo Polje gdje je utvrđeno da se radi o sveštenom licu N.S. (32), državljaninu Republike Srbije", saopštili su iz policije.

Ovom licu je izdat nalog za naplatu novčane kazne u visini od 60 eura zbog neposjedovanja identifikacionih dokumenata.

"Osim toga, utvrđeno je da je N.S. počinio prekršaj iz člana 213 stav 1 tačka 1 Zakona o strancima – ulazak, boravak i kretanje u Crnoj Gori bez važeće strane putne isprave, te i prekršaj iz člana 213 stav 1 tačka 10 istog Zakona – nezakonit ulazak ili boravak u Crnoj Gori.

Zbog počinjenih pomenutih prekršaja N.S. je lišen slobode i priveden nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu", saopšteno je iz policije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.