Foto: Vlada CG

Marković razgovarao sa UO PKCG

"Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije koronavirusa"

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i privrednici saglasili su se danas da je potrebna sinergija Vlade, privrede i bankarskog sektora kako bi građani i privreda Crne Gore s najmanje negativnih posljedica izašli iz globalne ekonomske krize nastale usljed pandemije koronavirusa.

"Upravni odbor Privredne komore Crne Gore čestitao je Vladi i Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti na dosadašnjem uspješnom upravljanju krizom i iznio podatke da u situaciji kada globalnu ekonomiju karakteriše potpuna nepredvidivost i crnogorska privreda, kao posljedicu pandemije, bilježi značajan pad aktivnosti", naveli su iz Vlade.

Zaključeno je da je zajednički kratkoročni cilj i države i privrede očuvanje ekonomske supstance i radnih mjesta pogotovo u malim i srednjim preduzećima, dok je na srednji rok prioritet dalji razvoj crnogorske privrede i smanjenje vanjskotrgovinskog deficita odnosno rad na balansiranju uvoza i izvoza.

Predstavnici Vlade i privrednici saglasili su se da Crna Gora ima dovoljno mehanizama i kapaciteta da projektuje novu razvojnu strategiju i realizuje projekte koji će doprinijeti ostvarivanju ciljeva.

U radu konsultacija učestvovali su potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i ministri ekonomoje, finansija i saobraćaja i pomorstva Dragica Sekulić, Darko Radunović i Osman Nurković i direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Prof. dr Boban Mugoša.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.