Počinje takmičenje ‚‚Predstavi svoje buduće zanimanje na Instagramu”

U okviru kampanje #StrucnoJeKlucno

Počinje takmičenje ‚‚Predstavi svoje buduće zanimanje na Instagramu”

U okviru kampanje #StrucnoJeKlucno 2020. godine, Ministarstvo prosvjete poziva učenike srednjih stručnih škola na Instagram takmičenje #StručnoJeKljučno, koje podrazumijeva kreativno predstavljanje zanimanja za koja se obrazuju, i to u kratkoj video formi.

Iz Ministarstva prosvjete navode da ovaj Instagram izazov ima za cilj da predstavi stručne škole i animira osnovce koji imaju afiniteta za stručna zanimanja da razmisle o izboru srednje škole pred elektronski upis, koji počinje 29. juna. 

Instagram takmičenje počinje danas, 23. juna, a završava se u ponedjeljak, 29. juna u ponoć. Imena pobjednika biće objavljena u srijedu, 1. jula. Autori tri najzanimljivija video klipa biće nagrađeni tablet uređajima.

"Dosadašnjim aktivnostima u oblasti stručnog obrazovanja, uz višegodišnju kampanju #StrucnoJeKljucno, značajno je povećano interesovanje za srednje stručne škole. Takođe, učenici ovih škola sarađivali su sa Ministarstvom na brojnim projektima, između ostalog na izradi spotova i aplikacija za pomenutu kampanju, čime se još jednom pokazao kvalitet znanja koje se stiče u srednjim stručnim školama", kazali su iz Ministarstva prosvjete.

Pri izboru najboljih video klipova uzimaće se u obzir ideja, originalnost i tehničke karakteristike. I ne zaboravite: Cilj je da na zabavan i kreativan način prikažemo mogućnosti koje nude naše srednje stručne škole! Srećno!

PRAVILA UČEŠĆA:

1.Potrebno je zapratiti profil Ministarstva prosvjete na Instagramu - @ministarstvoprosvjetecg;

2.Video bi trebalo da bude postavljen na Feed vašeg Instagram profila (IGTV ili kratka video forma, po izboru)

3.Ukoliko profil nije javan, video je moguće poslati direktnom porukom na Ministarstvo prosvjete;

4.U opisu videa obavezno je: napisati ime i prezime, naziv škole, tagovati Ministarstvo prosvjete @ministarstvoprosvjetecg i dodati haštag #stručnojeključno;

5.Video ne bi trebalo da bude duži od 3 minuta;

6.Maksimalan broj dozvoljenih video klipova po učesniku je 2;

7.Video klipovi koje učesnici šalju moraju biti autorski. Učesnici preuzimaju svu odgovornost u slučaju da se ispostavi drugačije. Žiri zadržava pravo da provjeri da li je video autorski ili ne;

8.Video klipovi moraju biti u okviru zadate teme. Svi video materijali koji nijesu u skladu s temom, kao i oni neprimjerenog sadržaja (provokativni, uvredljivi i sl.), neće biti uzeti u obzir;

9.Konkurs počinje u utorak, 23. juna, a završava se u ponedjeljak, 29. juna u ponoć;

10.Imena pobjednika Instagram takmičenja biće objavljena u srijedu, 1. jula;

11.Autori tri najzanimljivija video klipa biće nagrađeni tablet uređajima.

Iz ministarstva ističu da nepridržavanje navedenih pravila prouzrokuje diskvalifikaciju sa Konkursa.

Dodatne informacije se mogu dobiti putem mejla: [email protected]

 


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.