Poplavljene kuće u BIH, klizište zaustavilo saobraćaj na putu Tuzla – Sarajevo
Foto:Anadolija

Poplavljene kuće u BIH, klizište zaustavilo saobraćaj na putu Tuzla – Sarajevo

U posljednja 24 sata na području Zeničko-dobojskog kantona došlo je do većeg izlijevanja rijeka i potoka iz korita uslijed čega je poplavljeno i nekoliko kuća, ali povrijeđenih nije bilo.

Prema informacijama iz Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK na području Općine Olovo zbog povišenog vodostaja, najave veće količine padavina i stanja na terenu načelnik Đemal Memagić donio je Odluku o proglašenju stanja redovne odbrane od poplava.

"Poplavljeno je pet stambenih objekata od toga je u dva objekta voda zahvatila stambeni dio, tri porodice sedam članova su preselile na više nivoe. Većina putnih komunikacija je oštećena, najviše su stradali makadamski putevi", kazali su iz KUCZ ZDK, prenosi Anadolija.

"Poplavljeno je jedanaest plastenika i velike površine poljoprivrednih kultura. Ekipe Civilne zaštite provodile su hitne mjere: čišćenje propusta mostova kanala, pojačavanje obaloutvrda, iznošenje stvari iz poplavljenih i nepoplavljenih objekata, pratila je stanje na terenu", navodi se.

U potpunosti je obustavljen saobraćaj na dijelu magistralnog puta Tuzla – Sarajevo zbog velikog klizišta koje je pokrenuto u mjestu Vitalj kod Kladnja usljed obilnih kišnih padavina koje su ovo područje zadesile u toku protekla 24 sata, prenosi Klix.ba.

Povećan je vodostaj na svim vodotocima na području općine Vareš. Takođe u naselju Luke, došlo je do pokretanja klizišta, koje je bilo aktivirano i ranijih godina.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.