Rakočević: U zavisnosti od epidemiološke situacije će se uvoditi odgovarajuće mjere

Rakočević: U zavisnosti od epidemiološke situacije će se uvoditi odgovarajuće mjere

Od epidemiološke situacije zavisiće i eventualno ponovno uvođenje odgovarajućih mjera, kao što je to bio slučaj u prvom talasu epidemije koronavirusa, saopštila je epidemilog Instituta za javno zdravlje Božidarka Rakočević.

Ona je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) saopštila da je u ovom momentu veoma teško govoriti kako će se kretati epidemija i kako će se sprovoditi preventivne mjere.

"U zavisnosti od epidemiološke situacije će se uvoditi odgovarajuće mjere, kao što je bilo u prethodnom talasu epidemije", istakla je Rakočević.

Istakla je da je sa otvaranjem granica rastao i rizik od importacije virusa, jer rizik nijesu samo turisti, već i naši građani koji putuju u inostranstvo.

"Ono što stalno pominjemo kao preventivu je distanca, higijena ruku i nošenje maski", rekla je Rakočević, prenosi Rtcg.

Kako će se kretati dalji tok epidemije, navodi ona, lična je odgovornost svih nas.

"Jako je važno da sprovodimo preventivne mjere", istakla je Rakočević. 

Inače, u Crnoj Gori je jutros evidentirano osmoro novoinficiranih, pa su u našoj zemlji trenutno 51 aktivna slučaja. Najviše ih u Rožajama - 19, dok ih u Podgorici ima 16.

"Dominira importacija i kod svih je identifikovan izvor obolijevanja. Trenutno su hospitalizovane četiri osobe u Kliničkom centru Crne Gore (KCC), dok ih je pet u Opštoj bolnici u Beranama", saopštila je Rakočević podatke od sinoć.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.