Još osam slučajeva koronavirusa, deset hospitalizovanih
Eraković

Eraković saopštio

Još osam slučajeva koronavirusa, deset hospitalizovanih

U Crnoj Gori je registrovano još osam slučajava oboljelih od koronavirusa, saopštio je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković u emisiji Boje jutra na TV Vijesti.

Kako je kazao, ukupno je oboljela 51 osoba. 

"Na liječenju je trenutno 10 pacijenata. Jedan pacijent je sa teškom kliničkom slikom i na respiratoru je, a jedan je sinoć primljen zbog pogoršanja stanja" rekao je Eraković.

On je rekao da se neodgovornost pojedinaca i određenih grupacija reflektuje na broj oboljelih.

"Nadam se da će konačno da se ponovi odgovornost koje je bilo ranije", rekao je Eraković.

Direktor KCCG je kazao da je karakteristika novog talasa obolijevanja veliki broj kontakata, te da nemamo pažnje prema epidemiološkim mjerama, kao i da smo ih brzo i lako zaboravili.

"Imamo različitu starosnu strukturu. Imamo pacijente ispod 40 godina koji imaju ozbiljnu kliničku sliku, i pacijente iznad 70 godina. Virus pogađa sve i kod mladih osoba može da napravi ozbiljnu kliničku sliku. Ovaj virus ne bira godište", rekao je Eraković na TV Vijesti.

On je kazao da sve što su rekli u vezi sa Srbijom, ispostavililo se da su bili u pravu.

"Srbija otvara nove Covid bolnice, uspostavlja nove mjere. Dva žarišta su u Srbiji, fudbalska utakmica u Beogradu i Tutin i okolina“, dodao je Eraković.

Poručio je da je zdravstveni sistem spreman da odgovori novom talasu uz dodatna iskustva i dodatnu opremu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.