Policija obezbjeđuje ulaz u opštinsku zgradu,  zabrana ulaska za zaposlene i za poziciju i za opoziciju

Dok se ne postigne dogovor

Policija obezbjeđuje ulaz u opštinsku zgradu, zabrana ulaska za zaposlene i za poziciju i za opoziciju

Ulaz u opštinu Budva i jutros obezbjeđuje policijska jedinica koja je dosla iz Podgorice, dok se unutar opštine nalaze budvanski policajci. Oni ne dozvoljavaju pristup ni službenicima ni razriješenom ni novom rukovodstvu opštine, piše Pobjeda.

Ispred zgrade Opštine Budva, pripadnici CB Budva obezbjeđuju ulaz, a kako je kazao komandir CB Budva, u zgradu Opštine pravilo zabrane ulaska važi i za zaposlene i za poziciju i za opoziciju.

Pripadnici CB Budva onemogućavaće ulaz u zgradu Opštine dok se, prema riječima Kovačevića, ne postigne dogovor, prenosi RTV Budva.

Smijenjeni predsjednik Opštine Budva Marko Carević došao je ispred opštine, ali mu nije dozvoljeno da uđe. Ubrzo posle njega stigao je i Krsto Radović, kojem je takođe zabranjen ulaz. 

Komandir policije Slobodan Kovačević objašnjava da je procjena da se niko ne pušta u opštinu. Carevć je, kako prenosi portal Pobjede, zatraži da mu pokažu nalog na osnovu koga se zabranjuje ulaz u opštinu.

"Vi predsjedniku opštine branite da dođe na posao i nemate nijedan papir", rekao je Carević, navodeći da policija krši Ustav i zakone. 

Objašnjava da je predsjednik opštine i da, po Ustavu, ima pravo da dođe na svoje radno mjesto. 

Okupljenim građanima u Budvi, pridružili su se i poslanici DF Jovan Vučurović i Milun Zogović. Carević je pozvao okupljene građane da poštuju odluku policije i zahvalio im se na podršci.

Carević i  Radović su kazali jutros da su dobili riječ od policije da niko neće moći da uđe u zgradu Opštine Budva, te zamolili okupljene građane da se raziđu.Carević je rekao građanima da ukoliko budu izigrani da će ih ponovo pozvati. Oni su na Carevićev poziv, počeli da se razilaze sa platoa ispred zgrade Opštine, prenosi Pobjeda.

Carević i predsjednik SO Krsto Radović pozvali su sinoć građane okupljene ispred zgrade Opština Budva da se raziđu i da opet dođu ujutro u 7.45 časova, kada će, kako su poručili,oni biti na radnim mjestima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.