Bugarska vraća restriktivne mjere, broj slučajeva zaraze koronom u usponu
Ilustracija

Bugarska vraća restriktivne mjere, broj slučajeva zaraze koronom u usponu

Bugarske zdravstvene vlasti obnovile su neke restriktivne mjere nakon rasta novih slučajeva koronavirusa u toj balkanskoj zemlji.

Ministar zdravstva Kiril Ananiev danas je naredio obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim javnim prostorima i objavio je strožije restriktivne mjere.

Bugarska je uvela dvomjesečno vanredno stanje između marta i maja, a zdravstvene vlasti u početku su bile uspješne u suzbijanju epidemije virusa.

Međutim, s ublažavanjem tih mjera broj slučajeva porastao je sa 640 između 7. i 22. juna, na ukupno 1.632 zaražene osobe.

Bugarska, koja se oslanja na turizam, počela je da ponovo otvara svoje turističke destinacije u nadi da će spasiti ljetnju sezonu, ali je trenutni rast epidemije pokvario te planove.

Gradonačelnik bugarskog cnomorskog grada Burgas, Dimitar Nikolov, dodao je da je ukupno 150 čarter letova prema Burgasu zakazanih za juli sada otkazano, prenosi AP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.