Srpska starleta uhapšena u Njemačkoj: Pronađena droga vrijedna milion eura
Foto: Instagram

Srpska starleta uhapšena u Njemačkoj: Pronađena droga vrijedna milion eura

Maja Stevović iz Srbije uhapšena je u okviru velike akcije njemačke policije kojom je razbijena jedna od najvećih grupa za proizvodnju i preprodaju droge kristal met.

Maja je u noći između 10. i 11. juna uhapšena zajedno sa svojim dečkom S. M., za koga se sumnja da je bio dio ove bande, na čijem je čelu njemački državljanin (39) porijeklom iz Iraka.

“Policija je oduzela ukupno 10 kilograma opasne droge kristal met, a radi se o najvećoj zapljeni ovog narkotika na području Berlina. Vrijednost oduzete droge procijenjena je na milion eura”, naveli su iz njemačke policije, prenosi Nova.rs.

Istraga o ovoj kriminalnoj grupi počela je još u januaru 2019, a činilo ju je osam osoba različitih nacionalnosti starosti od 21 do 52 godine.

“Banda je posjedovala nekoliko laboratorija za proizvodnju i preradu amfetamina i metamfetamina u velikim količinama. Pored proizvodnje, organizovali su i mrežu preprodavaca tih narkotika, ali i marihuane”, prenose mediji iz Berlina i dodaju da je organizator i finansijer kriminalne grupe njemački državljanin, rodom iz Iraka, koji je u Njemačkoj već robijao osam i po godina zbog trgovine narkoticima, a u aprilu je pušten na uslovnu slobodu.

mup

Foto: MUP Srbija

“Policija je prilikom praćenja grupe, 28. maja, primijetila da njeni članovi u jednom auto-servisu pakuju narkotike u BMW. Nakon toga, auto je presretnut i članovi su uhapšeni prilikom primopredaje. Nakon toga je izvršen pretres auto-servisa, kao i stanova koje su osumnjičeni koristili. Osim 10 kilograma kristal meta, zaplijenjena je i marihuana, desetine hiljada eura u kešu, oružje i municija”, saopštili su iz policije i naglasili da je među uhapšenima i jedna žena, za koju se sumnja da je bila kurir.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.