Krivična i prekršajna prijava protiv Amfilohija zbog organizovanja javnog okupljanja
Foto: Mitropolija crnogorsko primorska

Zbog kršenja mjera Ministarstva zdravlja u Podgorici

Krivična i prekršajna prijava protiv Amfilohija zbog organizovanja javnog okupljanja

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su danas podnijeli krivičnu prijavu protiv Mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija Radovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"On je ovo djelo, sumnja se, počinio na način što je organizovao javno okupljanje u pokretu kojem je po procjenama policije prisustvovalo oko 8.000 građana što je suprotno mjeri Ministarstva zdravlja o dozvoljenom broju građana na javnim okupljanjima", saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, protiv njega je podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.