Milo Đukanović

Đukanović čestitao Dan partije

"DPS politička snaga koja je predano, osmišljeno, pregalački i beskompromisno mijenjala Crnu Goru"

"Ovogodišnji Dan partije proslavljamo u godini obilježenoj novim izazovom - globalnom pandemijom koronavirusa COVID 19, sa kojom su se naš zdravstveni sistem, Vlada, sve institucije sistema i naši građani suočili na organizovan, visoko profesionalan i odgovoran način", naveo je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović povodom Dana partije.

On je istakao da je i Demokratska partija socijalista, prilagodila obilježavanje svog praznika okolnostima koje prate zdravstvene i epidemiološke mjere. Neće kako je naveo biti uobičajenog  prijema, ni prigodnog govora.

"Zato ovim putem svima čestitam Dan partije i zahvaljujem na iskrenoj saradnji ispunjenoj međusobnim povjerenjem, vrijednim radom partijskih organa na svim nivoima, i svih nas pojedinačno, u cilju ispunjavanja ključnih programskih prioriteta.U godini za nama uspješno smo okončali rad na partijskim izborima koji su rezultirali organizacijom Kongresa na kojem je izabrano novo partijsko rukovodstvo. Sposobnost da se kao partija kontinuirano mijenjamo i pratimo potrebe vremena u kojem živimo, omogućava nam da bolje od naše političke konkurencije sagledavamo ono što su prioriteti u daljem razvoju državne politike", poručio je Đukanović članovima, simpatizerima i podržavaocima DPS-a.

Demokratska partija socijalista je kako je istakao politička snaga koja je predano, osmišljeno, pregalački i beskompromisno mijenjala Crnu Goru.

"Uprkos brojnim opstrukcijama i preprekama, uvijek smo slijedili našu viziju o državi etničkog sklada, socijalne pravde, vladavine prava i  ekonomskog prosperiteta, usmjerenoj ka evropskim i evroatlantskim ciljevima. Uvijek je nacionalni interes opredjeljivao naše planove, od kojih su emancipacija Crne Gore i usvajanje vrijednosti razvijenih demokratskih društava, bili jedni od najvažnijih.

Pred nama je sada novi izazov - da sačuvamo i dalje snažimo dosadašnja postignuća i da uporedo s tim kontinuirano unaprijeđujemo kvalitet života naših građana. Ostvarenjem ovih ciljeva zaokružićemo višedecenijsku misiju ove generacije i našim potomcima ostaviti bolju, snažniju i prosperitetniju Crnu Goru.

Dodatan izazov u narednom periodu predstavljaće otklanjanje socijalnih i ekonomskih posljedica izazvanih globalnom pandemijom novog koronavirusa, što ćemo najuspješnije obaviti nastavkom započetih kapitalnih investicionih projekata i unaprijeđenjem ambijenta za novi razmah biznisa. U proteklim decenijama pokazali smo sposobnost da i u najtežim vremenima uspješno upravljamo i odgovaramo na izazove i okolnosti koje su nam domaće i regionalne političke prilike nametale, sa uvijek jasnom vizijom budućeg razvoja Crne Gore", kazao je Đukanović.

Dodao je da će tak biti i ovoga puta.

"Pobjeda na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima pružiće nam priliku da upravljamo složenom ekonomskom situacijom i očuvamo stabilnost uprkos kontinuiranim i stalnim nasrtajima i pokušajima destabilizacije društvenih prilika. Zato nam u narednim mjesecima svima mora biti prioritetan cilj angažman u kampanji koja je pred nama, kako bismo još jednom, zajednički, trijumfovali, i na taj način očuvali put daljeg razvoja Crne Gore na evropskom kursu i ostvarili i druge strateške prioritete državne politike. Nezavisna, stabilna, multikulturna, ekonomski prosperitetna i evropska Crna Gora je životno djelo ove generacije. Zato je moramo odlučno odbraniti i od aktuelnih nasrtaja i učiniti boljim mjestom za život svih građana.

Dragi prijatelji, još jednom Vam hvala što svojim predanim radom i posvećenim odnosom prema partijskim obavezama, doprinosite ostvarenju svih ovih rezultata", zaključio je Đukanović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.