Srpska olimpijka Bobana Momčilović Veličković preminula zbog komplikacija nakon porođaja
Bobana Momčilović Veličković

U 31. godini

Srpska olimpijka Bobana Momčilović Veličković preminula zbog komplikacija nakon porođaja

Tužna vijest zadesila je srpsku sportsku porodicu: zbog komplikacija nakon porođaja preminula je reprezentativka Srbije u streljaštvu, olimpijska učesnica i trostruka evropska prvakinja Bobana Momčilović Veličković.

"Višestruka evropska šampionka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković preminula je u Beogradu u 31. godini", saopštio je Streljački savez Srbije, prenosi Telegraf.rs

Bobana se prije dvadesetak dana porodila, međutim, u međuvremenu je došlo do komplikacija iz zasad nepoznatog razloga, zbog čega joj se stanje naglo pogoršalo, a ljekari nisu uspjeli da joj spasu život.

U februaru prvak Evrope

Poslednji veliki uspjeh Bobana je trofejnom srpskom sportu donijela 27. februara ove godine kada je u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara, osvojila evropsku zlatnu medalju, njenu treću u karijeri, a prvu posle 2012. godine.

Ova djevojka rođena u Boru 1990. godine zablistala je u finalu u Vroclavu iako je posle prvih pet metaka zauzimala poslednje osmo mjesto.

Nakon što je pogodila strogi centar (10,9 poena) krenula je fantastična serija hitaca i uoči posljednjeg obračuna za zlato imala je više od tri poena prednosti u odnosu na Švajcarkinju Hajdi Tihel Gerber.

U posljednjem hicu samo je dodatno uvećala prednost i na kraju je osvojila zlato sa 3.7 bodova prednost.

Bobana je prije pomenutog evropskog zlata u Vroclavu, najsjajnije odličje osvajala 2010. i 2012. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.