Online ljetnja radionica programiranja u Pythonu za srednjoškolce i polumaturante

Ministarstvo nauke organizuje

Online ljetnja radionica programiranja u Pythonu za srednjoškolce i polumaturante

Online ljetnja radionica programiranja u Pythonu za srednjoškolce i polumaturante iz Crne Gore biće organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke.

Kako su naveli iz Ministarstva, radionice će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 17 do 18 sati u virtuelnim učionicama, sa mogućnošću povremenog produžavanja.

Prvi nivo radionica biće realizovan sa dvije grupe djece, a polaznici imaju na raspolaganju dva ponuđena termina - od 1. do 27. jula i od 29. jula do 24. avgusta.

Radionice će se održavati u online režimu rada, tako da je učešće omogućeno djeci iz cijele Crne Gore.

U realiziciju ljetnjih radionica su uključeni Tinker vršnjački edukatori, polaznici ranijih Tinker radionica, koji su uvijek spremni da svoje znanje podijele sa svojim vršnjacima.

"Neophodno je da polaznici imaju računar i odgovarajuću internet konekciju. Radonice se mogu pratiti i putem tableta i telefona, ali u tom slučaju rad učenika može biti otežan. Učešće u ljetnjoj školi je besplatno, a broj učesnika u grupi je ograničen na 30", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.