Odgođen Ljetnji vojni kamp zbog koronavirusa
Foto: MOD

Ministarstvo odbrane

Odgođen Ljetnji vojni kamp zbog koronavirusa

Ministarstvo odbrane je zbog novonastale situacije oko koronavirusa odlučilo da odgodi Ljetnji vojni kamp, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ta odluka je donešena uz prethodnu konsultaciju sa Nacionalnim koordinacionim tijelom za zarazne bolesti, odnosno sa ljekarima Instituta za javno zdravlje.

''Riječ je o petom Ljetnjem vojnom kampu, za koji smo imali 65 prijavljenih srednjoškolaca iz cijele Crne Gore'', saopštili su iz Ministarstva odbrane.

Cilj kampa je da se srednjoškolci oprobaju kao vojnici, da kroz aktivnosti i druženje razvijaju osjećaj solidarnosti i drugarstva, stiču znanja o ulozi i značaju Vojske Crne Gore u društvu i time jačaju interesovanje za vojni poziv.

Kako navode, program podrazumijeva svakodnevnu obuku u raznim vojnim i drugim vještinama: sanitetska obuka, topografija i takmičenje u orijentiringu, obuka u radu sa sredstvima veze, logorovanje (ishrana i preživljavanje u prirodi, izviđački sadržaj i orjentacija u noćnim uslovima), obuka u veranju.

''Ministarstvo odbrane nastaviće sa aktivnostima za naše mlade, čim to okolnosti dozvole. U ovom trenutku njihova bezbjednost je na prvom mjestu'', zaključuju u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.