Ubjedljiva pobjeda Vučićevog SNS-a
Foto: Tanjug

Ubjedljiva pobjeda Vučićevog SNS-a

Srpska napredna stranka je, kao što se i očekivalo, ubjedljivo pobijedila na parlamentarnim izborima koji su održani danas u Srbiji.

Na osnovu 60 odsto obrađenog uzorka, SNS je osvojila 62,5 odsto glasova, a u parlament će ući i koalicija SPS-JS i lista SPAS Aleksandra Šapića.

Rezultati Ipsosa i Cesida na osnovu 60,6 odsto obrađenog uzorka: SNS: 62,5 odsto, SPS-JS: 10,7 odsto, SPAS: 4,1 odsto, POKS: 2,9 odsto, Suverenisti: 2,6 odsto, Metla: 2,5 odsto, SRS: 2,1 odsto, SVM: 2,1 odsto, PSG: 1,8 odsto, Zavetnici: 1,6 odsto, Zdravo da pobedi: 1,1 odsto, UDS: 1 odsto.

Prema ovim rezultatima SNS bi imao 180 poslanika, SPS-JS 30, SPAS 11.

Predstavnik IPSOS-a Marko Uljarević rekao je da, izuzimajući stranke manjina kojima je potreban prirodni prag, za sada nijedna lista ne prelazi cenzus.

"Realnu šansu ima POKS, koji je sada na 2,8 odsto. Realne šanse ima i Pokret ''Metla 2020'' sa 2,5 odsto, a na tom procentu se nalaze i Suverenisti", rekao je Uljarević za Pink TV.

"Ali, moraćemo da sačekamo potpunu realizaciju uzorka, da vidimo šta će se dešavati sa glasovima sa Kosova i iz inostranstva. Ovo su indikativni rezultati", dodao je Uljarević.

On je dodao da se, prema rezultatima istraživanja prije izbora, očekivalo da će PSG Sergeja Trifunovića imati bolji rezultat, odnosno da će ući u parlament.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.