Dedeić: Izlazak na izbore nanosi štetu litijama i interesima Srpske crkve u Crnoj Gori
Dedeić

Dedeić: Izlazak na izbore nanosi štetu litijama i interesima Srpske crkve u Crnoj Gori

Predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić saopštio je danas da "ko god svjesno izlazi na Đukanovićeve farsične izbore direktno radi u korist njegovog režima".

"Jer zašto bi iko normalan u Crnoj Gori, iz redova opozicije, išao na izbore u državi koja je od strane međunarodne zajednice okarakterisana kao hibridna demokratija? Zašto bilo ko normalan, ako stvarno jeste protiv Đukanovića, izlazi na već unaprijed namještene izbore, u jedinoj državi u Evropi i svijetu u kojoj se progone pravoslavni hrišćani u 2020. godini, u 21. vijeku? U rukama opozicije i u rukama svih vjernika Srpske pravoslavne crkve je težak i značajan zicer – dok se ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti, nema izbora u Crnoj Gori! Tako će da postupe iskreni opozicionari u ovoj državi", kazao je on. 

"Kada Đukanović pokrade izbore, imaćemo najveći problem – on će dobiti legitimitet za sprovođenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kao što je ranije izborni legitimitet koristio za razbijanje zajedničke države sa Srbijom, za priznanje lažne države Kosovo i za ulazak Crne Gore u NATO pakt. Nemojmo to ponovi dozvoliti’’ poziva Dedeić.

Ističe da je presudno značajno znati da, ukoliko neko, iz opozicije, izađe na ove parlamentarne izbore, pod ovim uslovima, i time Đukanoviću da legitimitet za krađu, direktno radi protiv interesa Srpske pravoslavne crkve koja ima cilj da sačuva ime, imovinu, čast, ugled, dostojanstvo i kanonski poredak na teritoriji Crne Gore.

"Misija Srpske pravoslavne crkve je značajnija od toga da političke elite među sobom trguju i da neki vječiti opozicionari uvijek daju izborni legitimitet Milu Đukanoviću. Ovoga puta, bez obzira na razlike, možemo da se dogovorimo da Đukanovića rušimo tamo gdje je objektivno to jedino moguće, a to je ulica!", zaključio je Dedeić.

Predsjednik Srpske  je ranije kazao i da ovi izbori imaju najmanje šansi da budu regularni od svih do sada održanih, od 1990. godine. Zato je upozorio građane i biračko tijelo Crne Gore da predstoji neviđena izborna pljačka. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.