Carević: Nastavićemo dijalog o rješavanju političke krize u BD, na zahtjev EU
Marko Carević

Carević: Nastavićemo dijalog o rješavanju političke krize u BD, na zahtjev EU

Smjenjeni predsjednik opštine Budva (za koga je odluku o razrješenju objavio Službeni list) Marko Carević rekao za Dan je da žele da nastave dijalog o rješavanju političke krize u Budvi u skladu sa preporukama iz EU, ali da je nedopustivo da se krše dogovori i da se pribjegava zakulisnim radnjama.

Carević je za Dan rekao da će protiv aktera nezakonitog objavljivanja materijala o razrješenju opštinskih čelnika u Službenom listu biti podnijete krivične prijave, te da se nada da će tužilaštvo ispitati te zloupotrebe do kraja.

“Vjerujemo da u pravosuđu ipak postoje i časni pojedinci, koji neće dozvoliti ovakvo bezakonje i gaženje propisa i koji će procesuirati odgovorne. Sada, međutim, čujemo najnovije izjave pojedinih političkih aktera u Budvi da je sve završeno i da više nema o čemu da se pregovara. To je potpuno pogrešno i zato ja i nijesam htio da pregovaram lično, jer sumnjam da tu ima iskrene želje da se postigne dogovor. Opravdano strahujem da će prekršiti obećanja. Ipak, EU je ukazala da treba da težimo dijalogu u Budvi i mi smo za njega spremni”, istakao je Carević.

On je ponovio da će DF i drugi antirežimski subjekti odbraniti volju građana Budve.

“Spremni smo da damo šansu pregovorima, a onda ćemo da se vratimo na svoja radna mjesta u Opštini, kao što smo i najavili”, kazao je Carević.

On smatra da je proteklih godina struktura na vlasti u Budvi pokazala da se gradom može vladati časno i pošteno i da se može steći povjerenje građana.

“Zato i smetamo DPS-u, jer smo pokazali da možemo da upravljamo efikasno Budvom i da nećemo dozvoliti da grad bude vraćen u ruke onih koji su decenijama sprovodili lopovluk. DF je spreman za izbore, to smo jedini i tražili, i to je jasno. To je pošteno rješenje, a ja sam nudio ostavku ako sam ja problem, da se povučem i da imamo jasnu situaciju. Svi smo vidjeli šta se desilo. Vjerujem da građani veoma dobro prepoznaju ko je principijelan i iskren i ko misli dobro Budvi”, rekao je Carević.

Dijalog o razrješenju političke krize u Budvi trebalo bi, prema ranijim najavama, da bude nastavljen već sjutra.

Predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović saopštila je da ta stranka više neće učestvovati u dijalogu koji će se voditi na način kako je to urađeno minulog petka.

“Mi smo novo rukovodstvo i želimo da opština normalno funkcioniše i sva odgovornost je na onima koji to ne žele da prihvate. Vršilac dužnosti predsjednika opštine Budva Vladimir Bulatović nakon izbora je organizovao dijalog sa predstavnicima parti ja u Budvi. Svi smo se odazvali i prihvatili legitimnog predsjednika, čiji je izbor potvrđen objavomu Službenom listu. Ponosna sam što je Bulatović, vršilac dužnosti predsjednika, iz moje partije. Mi ćemo svaku zakonitu odluku poštovati, kako skupštinsku, tako i sudsku. Ukoliko Upravni sud utvrdi da naši predlozi za razrješenja nijesu u redu iz suštinskih razloga, mi ćemo se povući, poštujući odluku nadležnih državnih institucija”, navela je Ivanović.

Ističe da prvi posao novog predsjednika opštine mora da bude deblokada opštinskog računa hitnim dopisom predsjedniku

Vlade i ministru finansija, sa namjerom razrješenja pitanja koje opterećuje sve zaposlene u Opštini Budva i sve građane.

“Uvijek smo za dijalog, ali onaj koji se vodi na uzajamnom poštovanju i uvažavanju, uzimajući u obzir objektivne okolnosti da su neki smijenjeni, a neki novi izabrani. Spremni smo za dijalog samo &ko domaćin bude predsjednica SO Snežana Kuč, koja je najavila da će organizovati sastanak”, poručila je Ivanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.