Indija: Majmun alkoholičar doživotno u kavezu
Foto: Kapura Zoo

Napao preko 250 ljudi, jedna osoba umrla tokom napada

Indija: Majmun alkoholičar doživotno u kavezu

Majmun iz Indije zavistan o alkoholu zatvoren je doživotno u kavez nakon što je imao krvoločni pohod, javlja RT.

Majmun Kalua bio je u vlasništvu jednog okultiste koji mu je svakodnevno davao žestoki alkohol. Kad je vlasnik preminuo, Kalua je ostao bez alkohola zbog čega se razbjesnio.

Napustio je dom u Mirzapuru te krenuo u napad pri čemu je ugrizao 250 ljudi. Uglavnom je napadao žene i djevojčice. Nekoliko desetina djece je ugrizao u lice zbog čega će morati na plastičnu operaciju. Jedna osoba je nakon napada umrla, piše RT, prenose Nezavisne.

Šestogodišnji majmun na kraju je uhvaćen te odveden u zoološki vrt Kanpur. Veterinari su zaključili da je postao alkoholičar te da odbija da se hrani povrćem. Objasnili su i kako je nedostatak banana i oraha u prehrani pospješio njegov problem s bijesom.

Kalua je i nakon što je smješten u zoološki vrt napao nekoliko čuvara pa je odlučeno da će do kraja života provesti zatvoren u kavezu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.